• Contact
 • -->

  Portfolio


  Openbare verlichting, en de fiets- en voetpaden dan?

  Openbare verlichting, en de fiets- en voetpaden dan?

  In 2017 is het voor het eerst voorgekomen dat er meer fietsers dan automobilisten zijn omgekomen in het verkeer, namelijk 206 fietsers tegenover 201 automobilisten. De toename van het aantal fietsslachtoffers is vooral toe te schrijven aan de groeiende populariteit van de e-bike. Voornamelijk ouderen blijken vaker te verongelukken op de e-bike. Dat ouderen in het verkeer kwetsbaar zijn is bekend. Opvallend is de hoeveelheid ernstig gewonden waarbij geen motorvoertuig betrokken is, namelijk 80%. Hoe zit het eigenli..

  Lees meer

  Verkeersveiligheid en verlichting, hand in hand

  Verkeersveiligheid en verlichting, hand in hand

  Verkeersveiligheid en zichtbaarheid van de omgeving hebben veel invloed op elkaar. In het donker en bij slechte weersomstandigheden gebeuren relatief gezien de meeste verkeersongelukken (NOS), (RTLNIEUWS), (AD), etc.. Een goede zichtbaarheid van het verkeer is daarom erg belangrijk en om deze reden worden wegen van oudsher verlicht zodat de sociale-, maar voornamelijk, de verkeersveiligheid wordt verhoogd. Maar geeft een betere zichtbaarheid van de omgeving in alle gevallen een verbetering van de verkeersveilighei..

  Lees meer

  Energiebesparing openbare verlichting

  Energiebesparing openbare verlichting

  Nederland heeft met het energieakkoord voor duurzame groei een belangrijke stap gezet naar een schone toekomst. In dit akkoord is onder meer afgesproken dat de openbare verlichting in 2020 20% zuiniger dient te zijn dan in 2013 en 50% in 2030. Om dit te bereiken dient tevens minimaal 40% van de openbare verlichting te worden voorzien van een slim energiemanagement systeem. Dit betekent het op een slimme wijze schakelen en dimmen van het lichtniveau van de openbare verlichting.  In 2016 was er een bespari..

  Lees meer

  Openbare verlichting, toen en nu

  Openbare verlichting, toen en nu

  Energiebesparing op openbare verlichting is een belangrijk speerpunt van veel wegbeheerders. Maar waarom worden wegen op dit moment eigenlijk verlicht, zoals ze worden verlicht? Om die vraag te beantwoorden kijken we eerst terug naar de geschiedenis van de openbare verlichting. Vanaf het begin van de vorige eeuw werden veelal gloeilampen toegepast om straten te verlichten. Deze werden echter al gauw verdrongen doordat er na de Tweede Wereldoorlog gasontladingslampen werden toegepast. De natriumlampen met hun karak..

  Lees meer

  Lichtvervuiling, waarom passende verlichting belangrijk is

  Lichtvervuiling, waarom passende verlichting belangrijk is

  Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Het is zelfs zo veel verlicht dat in 43% van Nederland de Melkweg ’s nachts niet zichtbaar is. De enige landen in Europa waar er minder van het heelal zichtbaar is zijn San Marino, Malta en België. Waardoor wordt de lichtvervuiling veroorzaakt? Dit heeft diverse oorzaken, zoals de glastuinbouw, reclame-uitingen, bebouwing, industrie, sportveldverlichting, maar ook door de openbare straatverlichting. In Nederland staan circa drie mi..

  Lees meer

  Contact

  Wilt u meer weten omtrent de diensten die Verkeerszicht voor u kan verrichten, neem dan contact met ons op.

  Verkeerszicht

  Stationsstraat 11 7607 GX Almelo

  06 55 75 75 83

  info@verkeerszicht.nl

     www.verkeerszicht.nl